top of page
Featured Posts

Luomiskertomus - Naisen luominenUuden ihmisen luominen


Luomiskertomus on jatkuva tapahtuma, niinkuin kaikki luominen. Tässä kaunis tarina meneillään olevasta nais -ja miesenergioiden kosmisesta luomistanssista, joka synnyttää uuden ihmisen.


Lisääntyvä Valo, Kuun ja Auringon pimennykset toimivat tässä syntymisen ja luomisen katalysaattoreina, jotka aktivoivat kehon feminiinissä muistisoluissa uuden luomisen koodit. Väinämöisen mukaan kun Kuu suutelee Aurinkoa ja niistä tulee rakastavaiset, syttyy uusi Valo maailmaan. Kalevalassa Väinämöinen lupaa tulla takaisin, kun ei ole Kuuta, ei Aurinkoa, eikä ilmaista iloa.


Tässäpä tämä myyttinen luomistarina (pohjautuu malesialaiseen myyttiin):


Miehen luominen


"Sen jälkeen kun Luoja oli luonut taivaan, auringon, kuun ja maan, hän päätti kansoittaa maan elävillä olennoilla. Sen takia hän halusi luoda ihmisen.


Hän otti hiukan savea ja muotoili sen ihmisen muotoon. Sen jälkeen hän kutsui luokseen henget, jotka oli luonut ja asetutti yhden niistä savihahmon päähän antaakseen sille elämän. Savihahmo oli suuri, henki ei kyennyt ohjailemaan sitä. Niinpä savi-ihminen kompastui ja kaatui, hajoten tuhansiksi sirpaleiksi. Mutta koska se oli jo hengen täyttämä, sen joka säle eli. Nämä osaset levisivät joka puolelle maata ja niistä tuli ne kauheat pahat henget, jotka ihmiset myöhemmin nimittivät paholaisiksi.


Luoja näki, ettei ollut antanut riittävää elinvoimaa siihen olentoon, jonka oli muovannut, jotta siitä tulisi todellinen ihminen. Niinpä hän teki uuden savihahmon ja tämä oli parempi kuin ensimmäinen, koska sillä oli hallussaan kolmioyhteyden pyhä voima: elämä ja temperamentti, tahto ja luonne, mieli ja henki. Kun Luoja oli istuttanut nämä ominaisuudet savihahmoon, se tuli eläväksi ja ensimmäinen ihminen oli syntynyt.Naisen luominen


Jälleen luoja mietti ja sanoi itselleen: Olen luonut miehen, mutta hän yksin ei voi kansoittaa maata. Annan hänelle vaimon, jonka kanssa hän iloitsee.


Kun Luoja halusi muovata naisen varren, hän otti kuun pyöreyden, käärmeen notkeuden, liaanien kietovan syleilyn, ruohon värinän, ruokojen vavahduksen, kukkien tuoksun, lehtien keveyden ja ketteryyden, naarashirven katseen, auringon valon iloisuuden ja viehkeyden, tuulen nopeuden, pilvien kyyneleet, höyhenen herkkyyden, pikkulinnun ujouden, hunajan makeuden, riikinkukon turhamaisuuden, pääskysen hoikkuuden, timantin kauneuden ja tunturikyyhkysen kuherruksen. Hän sekoitti kaikki nämä ominaisuudet ja muotoili ne naisen olemukseksi. Sitten hän antoi myös tälle muodolle kolmiyhteyden pyhän voiman ja kun se tuli eläväksi se oli viehättävämpi ja ihanampi kuin mikään muu olento maan päällä.


Luoja antoi hänet miehelle, että maa kansottuisi.


Mies ja Nainen


Muutama päivä myöhemmin Mies meni Luojan luo ja sanoi:


Herra, Nainen, jonka minulle annoit myrkyttää elämäni. Hän lörpöttelee lakkaamatta, hän vie kaiken aikani, hän itkee joka pienestäkin asiasta ja hän sairastelee koko ajan.


Silloin Luoja otti lahjansa takaisin rangaistakseen Miestä. Tuskin oli viikko kulunut ja Mies tuli sanoen: Herra, olen aivan lohduton kun otit Naisen takaisin. Hän lauloi ja tanssi aina. Nyt en voi olla koko ajan muistelematta, kuinka suloisesti hän katsoi minua, kuinka taitavasti hän suuteli minua, kuinka ihanasti me kisailimme yhdessä ja kuinka hän etsi suojelustani...


Ja niin Luoja heltyi ja antoi Miehelle Naisen takaisin. Ei ollut kulunut tuskin kolmea päivääkään, kun Mies seisoi jälleen Luojan edessä valittamassa.


`Herra, hän sanoi, ´en ymmärrä tätä lainkaan- mutta kun tarkkaan ajattelen, nainen aiheuttaa minulle enemmän mielipahaa kuin mielihyvää. Päästä minut hänestä eroon.`


Mutta Luoja sanoi: Tee, minkä parhaaksi näet. Elääksesi rauhassa vaimosi kanssa ja kestääksesi hänen läheisyytensä, hän tulee olemaan sinulle kuuliainen tästä lähin.


Mutta Mies vastasi toivottomana: ´En voi elää hänen kanssaan.´


´Voitko elää ilman häntä?´kysyi Luoja. Silloin Mies painoi päänsä ja sanoi surullisena: ´Voi! En voi elää enkä voi olla elämättä hänen kanssaan.´


Niinpä Mies yritti elää vaimonsa kanssa ja Nainen yritti olla kuuliainen Miehelle.


Uuden naisen luominen


Niin kului aika, kunnes eräänä päivänä Luoja havahtui tarkistamaan aikaansaannoksiaan.


Hän huomasi, että hänen luomassaan Mies ja Nainen olivat päivityksen tarpeessa.


Kun Luoja oli luonut ihmisen, hän oli antanut tälle osan omaa luovuuttaan., jotta ihminen voisi pitää hyvää huolta Luojan luomasta maailmasta Luojan ollessa muissa luomistehtävissä.


Nyt Luoja näki, että Mies oli unohtanut Naisen ja maailma oli joutunut sen takia ahdinkoon ja sekasortoon. Niinpä hän päätti jatkaa ja parannella luomistyötään.


Niin Luoja katsoi luomaansa Naiseen ja näki, että Naisessa oli paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka Luojaa suuresti miellyttivät. Luoja huomasi, että Nainen oli käyttänyt hyvin hänelle antamansa luovuuden lahjat ja hänessä oli säilynyt kaikki se tieto, minkä Luoja oli Naiselle antanut: kauneus ja pyrkimys hyvään, rakkaus ja rauhan tahto. Ja Hän näki myös, että Nainen tiesi tämän ja näki myös, ettei Naisella ollut hyvä olla Miehen kanssa.


Jumala mieltyi näkemäänsä ja halusi auttaa Naisen kautta ihmistä. Ja hän loi uuden naisen, josta uusi Mies myös syntyisi. Hän laittoi hyppysellisen lisää miestä naiseen ja saman verran lisää naista mieheen; vain sen verran lisää, että he silti olisivat mies ja nainen ja tuntisivat vetoa toisiinsa, sillä Luoja halusi elämän jatkuvan. Näin tuli tasapaino ja Miehestä ja Naisesta kumppanit. Ja näin luomistyö jatkui."


Mutta se on jo eri tarina miten nämä uudet energiat meissä saivat aikaan...


248 views

Comments


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page