top of page
Featured Posts

Eläköön erilaisuus!Erilaisuus on rikkautta, samanlaisuus köyhyyttä


Olen aina ollut toisenlainen, erilainen, kyseenalaistava, pain in the ass -tyyppi, tiedättehän.


Ei mahdu muottiin enkä muotiin, koska haluaa tehdä ja elää asiat toisin. Ikuinen hippi.


Mutta niinhän se on, että ellei joku tee toisin, mikään ei muutu, ikinä.


Nyt näyttää muodin merkit siltä, että erilaisuus vihdoinkin tulisi muotiin..! Siitä vaan tekemään itsestäsi itsesi näköinen. Tämä on todella vapauttavaa ja totuushan kuulemma tekee vapaaksi. Ole se mikä olet. Se riittäköön.


Maailmallakin palkitaan toisinajattelijoita, erilaisuutta, miksei sitten Suomessa.


Suomen toisinajattelijat 2011 olivat siis Faces festari ja muotitaiteilija Mai Niemi. Eikö muita?


Suomalainen design voi kyllä ihan hyvin katsoa peiliin. Tylsä tosikkomaisuus kiinnostaa maailmalla tosi paljon vähemmän kuin luova hulluus. Minä ainakin meinaan pistää ihan ranttaliksi World Design Capitol vuotena, joka alkaakin jo ihan tuota pikaa.


Perustelut Toisinajattelija palkinnolleni olivat nämä:


Arkipäivää mullistavat innovaatiot tarvitsevat syntyäkseen paljon rohkeutta, lukuisia toistoja (tarkoittaa pään seinään lyöntejä), erinäisen määrän epäonnistumisia ja ripauksen hyvää onnea. Ennen kaikkea tarvitaan kuitenkin halua ja kykyä kulkea vastavirtaan ja toimia toisin kuin on totuttu.


Siinä se nyt on sanottu.


Viime yönä erilaisuuden ajatus rupesi oikein kunnolla mietityttämään. Tarvitsi taas kerran ottaa pää pensaasta, jonne se niin helposti katoaa. Huomaamattomuus ja näkymättömyys alkaa rassata lopulta. Sillä onhan se niin, että kun koettaa oikein sulautua massaan ja maastoutuu ja pitää suun supussa, niin jotain hauskaa tässä elämässä jää kokematta.


Erilaisuuden vastustaminen on saanut valtavat mittasuhteet maailmassa. Suomessa se on ollut riesana ikuisesti. Varman päälle kannattaa ottaa, muuten leimataan kylähulluksi!


Muotisuunnittelijan toivemaa tämä ei ole, ei oikein kukaan innostu erilaisuudestaan. Kenelle myyn vaatteitani?


Vapaita yksilöitä saa hakea. Tosin monet keski-ikäiset naiset yks kaks päättävät vapauttaa itsensä ja kuoriutua sovinaisuuksien laatikoista. Se onkin riemullista katsottavaa. Elämäniloa, you know!


Tosin on minulla aivan toisenlaisiakin kokemuksia asuessani Lontoossa. Siellä erilaisuus on hyvin toivottavaa ja ihailtua. Mitä friikimpi sen parempi.


No mutta takaisin Suomeen ja muualle. Niinhän sitä sanotaan, että maailma on peili...siis jos jotain vastustan, se on minussa itsessäni. Ellei voi sietää jonkun toisen erilaisuutta ja vastustan sitä , en voi sietää sitä itsessäni Hui! Pois se minusta.


Siispä tässä lääke: lakkaa vastustamasta itseäsi ja kulje elämän myötä. Silitä itseäsi myötäkarvaan, tunne myötä. Joogassa on sellainen termi kuin Ahimsa. Se tarkoittaa välivallattomuutta itseä kohtaan. Mikähän se vallatomuus itseä kohtaan voisi olla. Himsa, vai? Vai olla himassa... Eläköön erilaisuus. Viva la differance! Rauha kehossa, rauha maailmassa. Se on rauha.11 views

Comments


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page