top of page
Featured Posts

Pääsiäisen jumalattaret


 

Pääsiäinen on muinaisten jumalattarien juhlaa


Monissa kulttuureissa ja uskonnoissa pääsiäisaika on uudestisyntymisen ja uudistumisen festivaali, jolloin juhlitaan kevään alkamista. Tänä pääsiäisenä juhlimme naisia, joiden nimet liittyvät pääsisäiseen. Vanhassa sumerilaisessa uskonnossa Ishtar tunnetaan hedelmällisyyden jumalattarena, joka siunaa tulevien kuuden kuukauden lämmöllä ja hyväällä sadolla. Suomessa juhlimme Maria Magdaleenaa hänen omistautumisestaan Jeesukselle ja ylösnousemuksen todistajana. Mutta myös Ishtaria!



Maria Magdalena


Maria oli Martan, Marin ja Lazaruksen sisar Betaniasta. Marian ja Tuomaksen evankeliumit mainitsevat, että hänellä oli runsaasti visioita ja syvä ymmärrys. Hän oli se, joka opetti ja lohdutti muita opetuslapsia. Vapahtajan vuoropuhelussa häntä ylistetään paitsi tietäjänä ja meediona, mutta myös apostolina, joka ylittää kaikki muut. Hän oli naisapostoli ja jumalalllinen Shekinah, joka tunsi maailmankaikkeuden. Hänen aramean kielinen nimensä on Mariam Magdala, joka merkitsee Jumalan iloa ja vartiotornia.



Viimeinen ehtoollinen


Maria Magdalena juhlistaa ehtoollista yhtenä apostolina, Jeesuksen kumppanina ja Mysteeri-koulujen korkeana vihittynä. Tilaisuuteen hän on pukeutunut suosikki väriinsä rubiininpunaiseen ja Ruusuun, joka on jumalallisen naiseuden symboli.



Viimeinen illallinen look: Timantti siivet poncho, Pohjolan häät korvakorut, Kompassi rannekoru, Miss Galaxy ja Rakkaus rannekorut, Marian ruusu, Louhi seitti, City Shamaani köynnös ja Ruusu köynnös.






Pitkäperjantai


Maria seisoi Jeesuksen rinnalla loppuun saakka tukemassa häntä hänen koettelemuksissaan. Hän on se, joka seisoi ristin alla äiti Marian ja Johanneksen kanssa.


Hän on pukeutunut mustaan yllään vain Marian Ilon Ruusu rintakoru ja City Shamaani köynnös pään ympärillä. Marian ruusu on suunniteltu alunperin hänen kunniakseen ja hänen inspiroimana.

Pitkäperjantain look: Pohjan tähti poncho, City Shamaani köynnös, Marian ruusu ja City Shamaani heimokkeet.



Pääsiäislauantai tai Lankalauantai on edelleen pakanallinen juhlapäivä Länsi-Suomessa, jolloin lapset roolileikkivät ikiaikaisia pääsiäiseen liittyviä symbolisia hahmoja ja jumalattaria pukeutumalla noidiksi tai kaneiksi ja menemällä talosta taloon tarjoten koristelemiaan pajunoksia siunaten tulevaa vuotta vastaanottaen palkaksi suklaamunia tai muita herkkuja.



Pääsiäisnoita


Lankalauantai yöllä noidat lentävät luutiensa ja kissansa kanssa Kyöpelinvuorelle, mikäli heitä ei ole sitä ennen poltettu pääsisäiskokoissa.


Noitana Michelle Karén


Pääsiäisjumalatar


Maria Magdalena oli iloisen ylösnousemus uutisen tuoja pääsiäisaamuna. Ishtar, Ostara, Oestre jumalatarta, joka on antanut nimensä Easter pääsisäiselle, juhlittiin muinoin munin, koristelluin oksien ja pupujen symbolein.


Pääsiäisjumalatar look on tehty Auringon väreillä ja symboleilla: WoodO-kaulakoru, Louhi-seitti, Mai Niemen kukkaköynnöset, Louhi-hiusklipsi, Marjatta-korvakorut, Kalevala Folk laukku ja Mai Niemen Taikavarvut.







99 views
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page